Webbyrån som kan internationella affärer

Långsiktigt framgångsrika affärer handlar om personliga relationer. Det är vår övertygelse, baserad på 20 års erfarenhet av att utveckla affärsdrivande, digitala lösningar för många av Sveriges ledande exportföretag.

Möjligheterna med tekniken och Internet utvecklas varje minut och det är inte alltid lätt att veta vad som tjänar din affär. Därför hjälper Petra dig att hitta lösningarna som bygger och utvecklar dina affärsrelationer.

Petra arbetar med digital kommunikation, från vinnande strategier till produktion av webbsajter, appar och aktiviteter i sociala media.


Världens centrum för handel, teknik och estetik

Under tusen och åter tusen stjärnor i den sammetssvarta ökennatten vandrade en gång en nomadstam. De slog läger vid en skyddad plats i Arabah-dalen, som sträcker sig från Döda Havet till Akabaviken. Här, i ett landskap av böljande, rödtonade sandstensformationer, fanns fästningsliknande skydd och tillgång till vatten. Här möttes handelsrutterna från Gaza i väst, Bosra och Damaskus i norr, Eilat vid Röda Havet och vägen genom öknen till Persiska Viken.


På denna plats anlades Petra, som under nära två tusen år kom att bli huvudstaden i nabatéernas imperium. Dess storhetstid sammanfaller med tiden för vår tideräknings början.


Petra var världens centrum för handeln med bland annat siden, myrrha, rökelse och guld. Men nabatéerna var inte bara skickliga affärsmän som lyckades hålla fred i sitt imperium, de var också framstående ingenjörer och åstadkom lösningar som förbluffar än idag.


Vattensystemet, komplett med cisterner, ledningsrör och sinnrika konstruktioner som byggde på vattnets tryck lät inte en droppe regn- eller flodvatten gå till spillo.


I Petra finns flera ruiner av nabatéernas byggnadsverk, bland annat tempel och kungagravar samt en amfiteater med plats för 5 000 åskådare. Flera av byggnaderna är uthuggna direkt ur sandstensklipporna med fascinerande detaljrikedom och estetisk höjd.


Petra kom så småningom att bli en del av romarriket, handelsvägarna förändrades och platsen plågades av jordbävningar innan den under medeltiden övergavs och föll i glömska.


Men nabatéernas fredliga sinnelag, internationella affärsmannaskap och högstående teknologi är än idag en källa till inspiration för Webbyrån Petra i Helsingborg.

EMPLOYEE OF THE MOMENT... IN #KUDOS

ANDREAS ELFFORS
80 #KUDOS
SIMON CZERWINSKI
78 #KUDOS
ARVID KANDELL
24 #KUDOS

Vill du också ge beröm?

Vill du ge någon på Petra en extra klapp på axeln? Skriv in medarbetarens namn och skicka iväg en #kudos och gör någon riktigt glad idag.

Fakta om petra

24

medarbetare

22

omsättning

1

M

aktiekapital

2011

året vi grundades

Vi hjälper dig att lyckas

Att investera i kommunikation är en investering som alla andra – du har rätt att förvänta dig ett positivt utfall.


Vi på Petra tror inte så mycket på att göra saker ”för att det går”. Det måste finnas ett syfte. Men eftersom vi är lekfulla och nyfikna kan vi sannolikt hitta ett syfte som passar en rolig, ny teknik. För alla tekniska lösningar strävar ju (oftast) efter att förenkla och förbättra en befintlig, sämre lösning. Precis detsamma gäller för kommunikation.


Alla har något särskilt de vill förmedla. Varför ser då så mycket likadant ut som allt annat? Det finns många orsaker.


En kan vara att du inte känner till möjligheterna – de kan vi visa dig.


En annan kan vara att du är fast i en gammal teknik – det kan vi ändra på.


Det kan vara så att du inte insett vilken kraft du kan ge dina budskap – det kan vi hjälpa dig se. 


Petras syfte är att hjälpa dig till framgångsrika kundrelationer i digitala kanaler. Vi brinner för att du ska lyckas, och vi brinner för digital kommunikation.

Du behöver bara ta steget.